A zellerkrémlevest eddig csak krumplival főztem, de legalább olyan finom, ha nem finomabb almával.
A pirított dió helyett rakhatunk bele mandulát, vagy én akár egy szelet vajas-sajtos pirítóssal is el tudom képzelni.
Hozzávalók:
1 zeller
2 édes alma
1 fej kisebb vöröshagyma
5 dkg vaj
2 l csirkealaplé
1 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
dió
tálaláshoz zellerzöld és 1 alma
A hagymát, a zellert és az almát felkockázzuk. A vajat megolvasszuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zellert és almát, néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül beleöntjük a tejszínt, összefőzzük, és turmixoljuk.
A diót összetörjük, és egy serpenyőben illatosra pirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a feldarabolt zellerzöldet, a diót és a felkockázott almát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése