szerda, október 26, 2011

Almás zellerkrémleves pirított dióval



A zellerkrémlevest eddig csak krumplival főztem, de legalább olyan finom, ha nem finomabb almával.

A pirított dió helyett rakhatunk bele mandulát, vagy én akár egy szelet vajas-sajtos pirítóssal is el tudom képzelni.


Hozzávalók:

1 zeller

2 édes alma

1 fej kisebb vöröshagyma

5 dkg vaj

2 l csirkealaplé

1 dl tejszín

só, frissen őrölt bors

dió

tálaláshoz zellerzöld és 1 alma


A hagymát, a zellert és az almát felkockázzuk. A vajat megolvasszuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zellert és almát, néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül beleöntjük a tejszínt, összefőzzük, és turmixoljuk.

A diót összetörjük, és egy serpenyőben illatosra pirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a feldarabolt zellerzöldet, a diót és a felkockázott almát.

Nincsenek megjegyzések: