Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
2 ek mustár
2 ek olívaolaj
1 fej fokhagyma
1 fél kk só
bors
fél fej jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom paradicsom
1 fej lilahagyma
néhány szem olajbogyó
Öntethez:
2 ek olívaolaj
2ek fehérborecet
1 kis csokor bazsalikom
kevés só és frissen őrölt bors
A mustárt elkeverjük az olívaolajjal, a mézzel, sózzuk, borsozzuk. A csirkemellet megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, bekenjük a mustáros páccal, és néhány órára hűtőbe rakjuk. Kevés olívaolajat felforrósítunk, megpirítjuk benne a csirkemellet, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymákat. Aláöntjük egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 45-50 pec).
A saláta hozzávalóit összedaraboljuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a saláta mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése