szombat, december 24, 2011

Mandulás kifli




Hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg vaj

8 dkg porcukor

10 dkg darált mandula

csipet só

1 tk fahéj

1 citrom reszelt héja

fél dl tej


A lisztbe morzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összegyúrjuk, néhány órára hűtőbe rakjuk. Teáskanálnyi tésztából rudat sodrunk, kiflit formálumk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 -12 perc alatt megsütjük.

Beleforgathatjuk porcukorba, vagy márthatjuk olvasztott csokoládéba a végeit, vagy akár az egész kiflit. Vigyázat, nagyon törékenyek a kiflik!

Mandula helyett használhatunk diót is, azzal nagyon finom.

Kisgyerekeknek különösen ajánlom, a lányok nagyon élvezték a kiflik formázását.









Nincsenek megjegyzések: